Over ons

Wie zijn wij ?

Aqua Sport Brugge – ASB is een jonge watersportclub. Aqua Sport Brugge wil garant staan voor een positieve en kwaliteitsvolle watersportbeleving waarbij de spelvreugde, de teamspirit en “can-do” mentaliteit centraal staan. En dit voor jong en oud! Met andere woorden, ASB wil zoveel mogelijk sportievelingen uit de Brugse regio aan het watersporten krijgen. De focus ligt eerst en vooral op waterpolo.

Als waarden stelt Aqua Sport Brugge betrokkenheid, sociaal beleid en openheid centraal. De leden en de ouders worden zoveel mogelijk bij de sportbeleving betrokken. Binnen de samenstelling van de raad van bestuur van Aqua Sport Brugge wordt dit door de participatie van verschillende ouders gerealiseerd.


ASB wil openstaan voor iedereen. Hiervoor streeft ASB naar een laagdrempelig lidgeld en staan we steeds open voor eventuele vragen om beroep te doen op solidariteit. Een concreet voorbeeld hiervan zijn de gratis proeflessen.

Onze club telt momenteel meer dan 65 leden verspreid over alle leeftijdscategorieën.

Voor de allerjongsten (U9) wordt deelgenomen aan vriendschappelijke waterpolowedstrijden. Aqua Sport Brugge is voor regionale waterpolo competities van de U11, U13, U15 en U17 ingeschreven. De senioren nemen deel aan de nationale waterpolo competitie.

Het Aqua Sport Brugge bestuur

Ons bestuur bestaat uit enthousiaste ouders en sympathisanten. Het bestuur is georganiseerd in 2 delen : een dagelijks bestuur en de raad van bestuur.

Het dagelijks bestuur focust op het sportieve luik van onze club. Het sportieve luik omvat alles met betrekking tot de organisatie van de trainingen, de waterpolo-stage en de wedstrijden. Hierin zetelen de voorzitter, de secretaris, de sportief verantwoordelijke en de club-scheidsrechter.

De raad van bestuur zal zich buigen over alle administratieve zaken (inschrijvingen, verzekeringen, aankopen, sponsoring, lidgelden, communicatie, vergoedingen, financiën,...) en de financiële initiatieven om de club gezond te houden.

Volgende sportieve bestuursleden zetelen in het Aqua Sport Brugge bestuur :

  • Het bestuur is voorgezeten door Bert Defreyne, onze voorzitter.
  • De penningmeester - Hilde Deviaene
  • De secretaris - Hendrik Rommel
  • De sportief verantwoordelijke - Joeri Gevaert
  • De club scheidsrechter - Dany Moerman
  • Leden Administratie - Jan Vanpoucke
  • Vertegenwoordiger senioren - William Brysse
  • Bestuurslid - Lore Cuypers
  • Bestuurslid - Jean-Sébastien Sablon

Onze trainersstaf

Onze trainersstaf is een mix van ervaring en jong talent. Joeri, Dany, Tom en Bert hebben een rijke ervaring in de wereld van de waterpolo. Matthias, Arthur, Femke, Lukas en Rémy combineren hun studie met actief spelen en het geven van training.

Op de eerste rij (vlnr.) staan Arthur Demey, Femke Plancqueel, Lukas Rommel en Rémy Bambust. Achter deze jonge trainers staan Matthias Gevaert, Dany Moerman, Joeri Gevaert en Bert Defreyne.

Aqua Sport Brugge in het nieuws

2021

2022

2023

Contacteer ons

Aqua Sport Brugge gebruikt je gegevens enkel in het kader van dit bericht en houden deze een week bij. We willen je graag persoonlijk aanspreken en vragen hiervoor optioneel je naam.

Bedankt voor het bericht. we bekijken het zo snel mogelijk.
Oops! Something went wrong while submitting the form.