Trainingen

Trainingen van Aqua Sport Brugge

Onze trainingen gaan door in het Lago zwembad te Brugge (Doornstraat 110, 8200 Sint Andries)

LAGO Brugge I Beleef de leukste uitstap met het hele gezin in Brugge! - LAGO

De trainingen zijn onderverdeeld in verschillende groepen. De indeling van de speler bij een groep hangt van zijn of haar kunde af en van zijn of haar leeftijd.

De allerjongste jongens en meisjes die reeds 25 m kunnen zwemmen, kunnen bij onze jongste groep starten. Tijdens deze trainingen leren ze crawl zwemmen en de basis balvaardigheden op een speelse manier. Door deze oefeningen worden de kinderen meer met watersportvertrouwd en ontwikkelen ze hun balgevoel. Tijdens wedstrijdjes leren ze in team spelen. Er zijn enkele toernooien waaraan deze groep zal deelnemen.

Vervolgens zal de speler zijn of haar vaardigheden verder opbouwen. Naast de focus op balvaardigheid, zijn het opbouwen van een goede conditie en het leren tactisch samenspelen van belang. Naarmate de speler ouder wordt, wordt tactisch spelinzicht belangrijker.

In competitie spelen de U9 ploeg en de U11 ploeg met 4 tegen 4. Vanaf de U13 zijn de wedstrijden in teams van 7 spelers. Hierdoor stijgt de complexiteit en wordt samen spelen belangrijker.

Trainingsuren seizoen 2023-2024 :

De trainingen vinden steeds plaats in Lago en zijn steeds jongens en meisjes samen. De spelers worden een kwartier voor de aanvang van de training in de hal van het zwembad verwacht. De trainingen starten in op woensdag 16 augustus.

(*) In functie van de ontwikkeling van de speler kan hij/zij in een hogere groep worden ingedeeld. Dit gebeurt steeds in overleg tussen de ouders en de trainer.

Voor de ontwikkeling van onze spelers is het belangrijk om regelmatig tegen andere ploegen te spelen. Daarom schrijft Aqua Sport Brugge per leeftijd voor wedstrijden of toernooien in. Bij iedere competitie is er een leeftijdsgrens. Bijvoorbeeld voor U11 betekent dit dat iedere speler die aan dit toernooi of deze wedstrijd deelneemt jonger dan 11 jaar is.

(*)   We streven er naar om op deze dagen wedstrijden te organiseren of eraan deel te nemen.

Contacteer ons

Aqua Sport Brugge gebruikt je gegevens enkel in het kader van dit bericht en houden deze een week bij. We willen je graag persoonlijk aanspreken en vragen hiervoor optioneel je naam.

Bedankt voor het bericht. we bekijken het zo snel mogelijk.
Oops! Something went wrong while submitting the form.